Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finland kommer att ge svar på tal om sin stämpel som underdogs. Menar Oliwer Kaski. Foto: TT

Finlands Oliwer Kaski inför kvartsfinalen i hockey-VM mot Tre Kronor: ”Dom får säga vad dom vill”

Publicerad

Tre Kronor är storfavoriter inför kvällens VM-kvartsfinal.

Finland går in i matchen med ett stukat självförtroende och mycket att bevisa efter ett svagt gruppspel.

– Vi är underdogs i dag och vill ge svar på tal, säger Oliwer Kaski till SVT Sport.

Finland tog sig till VM-kvartsfinal med ett nödrop efter att Storbritannien skrällvann mot Österrike i den sista gruppspelsomgången.

”Lejonens” facit med fyra förluster på sju matcher hittills är nog inget som skrämmer Tre Kronor, men de blågula spelarna vill också tona ner alla skriverier om att ”allt talar för Sverige”.

Ishockey-VM

– Det spelar ingen roll vilka som är underdogs. Det är 0-0 när matchen börjar och sedan är det bara att köra i 60 minuter. Det kommer nog inte att bjudas på mycket lägen åt något håll. Det gäller att ta vara på chanserna, för jag tror inte det blir så många, säger Marcus Johansson till SVT Sport.

Rivaliteten mellan Sverige och Finland är klassisk.

– Det är klart att det är speciellt. Man har vuxit upp med att möta dem i juniorlandslag. Det är alltid roliga matcher med mycket känslor. Mycket rivalitet, säger Johansson, som står noterad för nio poäng på sex matcher hittills.

”Det räcker inte mot Sverige”

Finske backen Oliwer Kaski, till vardags i HV71, fanns med 2019 på VM i Bratislava när ett mindre erfaret finskt lag fällde ett stjärnspäckat Tre Kronor.

Nu hoppas dom upprepa den bedriften.

– Det här är en stormatch som kommer att bli kul att spela.

Men det Finland har visat hittills, räcker det mot Sverige?

– Nej, men jag tycker inte att vi har visat vårt bästa ännu. Nu måste vi spela det bästa vi har gjort i den här turneringen, säger Kaski.

I klippet ovan kan du höra mer från Oliwer Kaski, och Finlands assisterande tränare Mikko Manner: ”Sverige och Finland älskar varandra och hatar varandra”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet