Finländska förbundskaptenens uppmaning: ”Jaga videodomaren”

Uppdaterad
Publicerad

Finland förlorade VM-finalen och fick ett mål bortdömt i förlängingen. Damlejonens förbundskapten Pasi Mustonen var rasande efter matchen.

– Jaga videodomaren, säger han till SVT Sport.

Mustonen ville hänga ut videodomaren som han menade att tog beslutet. Han hade skrivit ner hennes namn på en lapp och höll upp det till den samlade mediakåren.

– Det finns två kvinnliga domare som är bra här. Sedan håller de inte nivån. Vi måste ha manliga domare när det inte finns bredd på damsidan, säger han.

Ishockey-VM

Det var Petra Nieminen som hade pucken i mål, men sedan dömdes det målet bort på samma gång som USA:s målvakt Alex Rigsby blev utvisad.

– Jag kan inte vara tyst. De ger mig inte ens en förklaring. Kolla på USA, de var inte ens glada. De visste att de hade förlorat egentligen. Det är tragiskt att det här kan hända på ett VM, säger Mustonen.

Se omdiskuterade situationen i VM-finalen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet