Viivi Vainikka stod för fyra mål i segern mot HV71 – se dem här. Foto: Bildbyrån/TV4

Finska stjärnan lekte med HV71 – gjorde fyra mål i krossen

Luleåpubliken fick en festlig och målglad fredagskväll – även om det satt långt inne.

De fick se sitt hemmalag leka ishockey i den tredje perioden mot HV71 och vinna med hela 7-2 – där Viivi Vainikka gjorde fyra av målen.

Luleå fortsätter att vara fullständigt dominanta i SDHL.

Mot HV71 kom 29:e segern på 32 omgångar och detta med klara siffrorna 7-2. Mest framträdande i krossen den här gången var en av lagets finska landslagsstjärnor, Viivi Vainikka.

Efter en mållös förstaperiod var det hon som prickade in 1-1 efter sex minuters spel av mittperioden. Detta innan hon lurade upp en back på läktaren fram till 2-1.

Fem mål i sista perioden

Det var i den tredje perioden som Luleås stora ryck skulle komma. Hemmalaget gjorde inte mindre än fem mål där Vainikka hamnade i målprotokollet ytterligare två gånger.

Efter kvällens lekstuga står Vainikka nu på 22 gjorde mål i SDHL den här säsongen. Med det är hon i delad ledning av skytteligan tillsammans med sin finska lagkamrat, Petra Nieminen.