Örebros Glenn Gustafsson firade 200 SHL-matcher med ett snyggt mål när Örebro besegrade Färjestad. Foto: TT

Firade 200 matcher med drömmål

Först hyllades han för 200 matcher i Örebrotröjan.

Fem minuter senare gjorde Glenn Gustafsson sitt andra drömmål på två matcher denna helg.

Och Örebro vann rivalmötet med Färjestad efter 5–2 hemma i Behrn arena.

Örebro avslutade en intensiv matchvecka med att ta tredje segern av fyra möjliga. Och det här skulle alltså bli forwarden Glenn Gustafssons stora kväll – igen med ett nytt supermål.

Härlig helg

Efter knappt fem minuter tog sig Glenn Gustafsson in i mittzonen, åkte raka vägen igenom mellan backarna och snärtade in matchens första mål bakom gästernas målvakt Henrik Haukeland.

Och Gustafsson kunde inte önskat sig en härligare helg då han även i lördags mot HV71 stod för en superläcker fullträff.

– Det var skönt, jag fick bra fart där i mittzon och tar mig igenom hela vägen och stänker dit den, säger matchhjälten till TT efter matchen.

Inför tillställningen uppmärksammades Örebroforwarden för 200 matcher i Örebrotröjan – och efter nedsläpp firade han det på bästa sätt med ett supermål helt på egen hand.

– Det är klart att det tände mig lite extra att bli uppmärksammad så där innan matchen. Det är en rolig milstolpe, det har gått snabbt, säger 22-årigen.

Örebro fortsatte att ösa på och bara några minuter senare ökade Linus Öberg på hemmaledningen när han tryckte in pucken i öppen bur i powerplay.

Bröt måltorkan

Efter halva matchen ökade Mathias Bromé på ledningen till 3–0 med ett distinkt skott i powerplay. Samtidigt spräckte Örebroforwarden sin elva matcher långa måltorka i det som kan ha varit Bromés avskedsföreställning då NHL-lånet är på väg till Detroit.

– Det var länge sedan, jag hade nästa glömt bort hur det känns att göra mål. Klart att det betyder mycket, så det är skönt, sade Bromé till C More.

I slutet av perioden reducerade Färjestad två gånger om genom Jesse Virtanen och Joakim Nygård och Örebros Rodrigo Abols hade skickat in 4–1 däremellan.

I slutsekunderna kunde till sist Linus Öberg göra sitt andra mål när han skickade in avgörande 5–2 i tom bur – och Örebro har ännu inte blivit poänglöst i Behrn arena denna säsong.