Foto: Bildbyrån

Malmö kämpade ner Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Malmö slog Frölunda med 3–2 och tog sin andra raka seger i SHL. Frölunda, utan avstängde lagkaptenen Joel Lundqvist, kunde inte utnyttja att man tidvis hade övertag i spelet och gott om skott.

– Vi har spelat rätt bra i många matcher, men inte riktigt lyckats knyta ihop säcken. Samma sak idag, men idag lyckas vi, säger Pathrik Westerholm i Malmö.rn.

Frölunda, utan avstängde lagkaptenen Joel Lundqvist, kunde inte utnyttja att man tidvis hade övertag i spelet och gott om skott.

– Malmö gör mål på sina chanser. Vi gör inte mål på våra. Punkt, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.

Kampmoral

Han berömmer Malmös kampmoral, skärpan och engagemanget i försvarsspelet framför målvakten Oscar Alsenfelt.

– Desperationen med och utan puck, att nyttja sina lägen och verkligen stänga till framför Alsenfelt, som också är bra i mål, det blir matchavgörande idag, säger Roger Rönnbergs om motståndarens segerrecept.

Frölunda kom från två 3–2-segrar i rad, båda efter att först ha varit i underläge med 0–2. Den här gången fick göteborgarna en bättre start.

Max Friberg gjorde 1–0 vid 3.22 i spel i fem mot tre. Malmö hade fått en utvisning för att man var för många på isen, och en till på Pathrik Westerholm för protest mot den första.

– Domaren gnällde på att jag gnällde lite på honom, säger Westerholm.

Fick revansch

Han tog revansch i andra perioden. Vid 3.45 kvitterade Joe Veleno med ett skott från vänsterläge.

Efter 7.10 gjorde Malmö 2–1. Max Friberg passade galet till just Pathrik Westerholm, som spelade fram till en helt fri Jan-Mikael Järvinen när denne kom direkt från utvisningsbåset. Järvinen lyfte snyggt in pucken förbi Niklas Rubin i hemmamålet, och så var Malmö i överläge.

Vid 4.09 i tredje perioden ökade Carl Persson till 3–1 för Malmö, sedan Frölunda schabblat i egen zon.

”Hela vägen”

Pathrik Westerholm tycker att Malmö lärt sig av tidigare misstag som kostat poäng under hösten.

– Vi har lett många matcher i tredje och blivit väldigt passiva. Idag tycker jag ändå att vi vågar spela hela vägen, säger Pathrik Westerholm, som förresten spelade i Frölunda för några år sedan tillsammans med brorsan Ponthus.

Nu toppar tvillingarna Westerholm den interna poängligan i Malmö, med Ponthus som etta.

Roger Rönnberg verkar inte alltför nedslagen, trots förlusten.

– Vi kommer att hitta saker i den här matchen som vi kan fortsätta bygga på, säger Rönnberg.

Frölunda hade mycket tid i anfallszon. Men tempot var ibland lite för lågt, och en del skott kom i lägen där Oscar Alsenfelt inte hade så svårt att rädda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.