Joel Lundqvist stängs av fem matcher

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist knuffade en linjedomare i gårdagens match mot HV71.

Nu stängs han av fem matcher.

”Helt oacceptabelt”, skriver disciplinnämnden.

Det var i slutet av den andra perioden i mötet mellan Frölunda och HV71 i går som Joel Lundqvist hamnade i en dispyt med HV:s Emil Johansson. Efter tjafset försökte en upprörd Lundqvist jaga ikapp Johansson och i samband med det gav han linjedomaren en knuff i ryggen med ena handen.

Lundqvist fick inget straff på isen men anmäldes i efterhand till disciplinnämnden. I dag kom nämndens beslut, Lundqvist stängs av till den 28 december vilket motsvarar fem matcher.

”Har god uppsikt”

”Joel Lundquist har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att sitt agerande. Det är dessutom fråga om en relativt kraftfull knuff som utdelas. Nämnden finner det utrett att Joel Lundquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff”, skriver disciplinnämnden.

Lundqvist har själv sagt att knuffen på linjedomaren var ett misstag.

– Jag såg inte domaren alls, jag räckte ut handen för att ta tag i HV71-spelaren och då klev domaren in från sidan framför mig och stannade in. Jag drog upp handen framför mig för att bromsa och det såg ut som att jag puttade till honom. Det blev ett hopslag och jag blev väldigt förvånad över vad som hände, sa Lundqvist till Sportbladet innan domen kom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.