Luleå har nu fyra raka förluster i SHL. Foto: Bildbyrån

Fjärde raka förlusten för Luleå: ”Sur jävla trend”

Luleå fortsätter ha en riktigt tuff start på årets SHL-säsong.

På lördagskvällen föll man med 2-4 hemma mot Oskarshamn.

– Det är en sur jävla trend vi är inne i nu, säger Luleås Erik Gustafsson i C More efter matchen.

Luleå inledde starkast. Efter 9.44 satte Vilmos Gallo 1-0 för hemmalaget men strax innan första paus kom kvitteringen när Joakim Thelin styrde in en puck från Tomas Zohorna.

När den andra perioden var över hade gästerna tagit ledningen med 3-1. I början av tredje perioden fick Luleå till ett reduceringsmål genom Isac Brännström men man kom inte närmare än så och istället utökade Cameron Brace Oskarshamns ledning. Brace kom helt fri och kunde enkelt sätta dit 4-2, vilket också blev slutresultaet.

Oskarshamn tog därmed sin andra raka seger samtidigt som Luleå åkte på sin fjärde raka förlust.

Luleå ligger fortsatt sist i SHL-tabellen på tre poäng som man fick i första omgångens seger mot Linköping.

– Det är svårt att sätta ord på insatsen. Det är så klart ingen toppeninsats idag heller, det vill sig inte riktigt i spelet för oss. Men kämparinsatsen är där och vi försöker göra rätt saker. Det är en sur torsk och en jävla sur trend vi är inne i nu, säger Luleås Erik Gustafsson i C More efter matchen.