Foto: Bildbyrån/kollage.

Flaskkastaren får böter

Uppdaterad
Publicerad

Igår verkade det som incidenten i Örnsköldsvik med en inkastad flaska mot en Luleå-spelare skulle lämnas utan åtgärd. Varken Modo, Luleå eller SDHL hade avsikt att driva ärendet. Men en annan part hade redan anmält händelsen – domaren. Och idag kom domen från Ishockeyförbundets disciplinnämnd. Böter och avstängning för målvaktstränaren Adam Göransson.

Det var efter matchen i onsdags mellan Modo och Luleå, som Modos målvaktstränaren Adam Göransson plötsligt kastade in en vattenflaska mot isen, och träffade Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi.

Till SVT Sport sa igår Göransson att han var djupt ångerfull.

– Självklart siktade jag inte på någon, sa han samtidigt som han hade svårt att förklara varför han kastade överhuvudtaget.  I sin rapport till Disciplinnämnden skriver han bara ” I ren frustration strax efter slutsignal tog jag en vattenflaska och kastade ut på isen”.

Domaren Oscar Spång anmälde händelsen. Domen blir nu avstängning i sju dagar vilket ska motsvara tre matcher.  Göransson ska dessutom betala 5000 kronor i böter för förseelsen.

Som skäl skriver nämnden: ”Göransson har härigenom uppträtt otillbörligt gentemot spelare och domare på ett sätt som är oacceptabelt och inte förenligt med idrottens värdegrund”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer