Vattenflaskan kastades in mot spelarna som tackade varandra. Foto: Svenskhockey.tv

Skandal i SDHL – ledare kastade vattenflaska

Uppdaterad
Publicerad

Efter SDHL-mötet mellan Modo och Luleå kastade in ledare in en vattenflaska, medan spelarna tackade varandra för matchen. Den träffade Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi.

– Vi upptäckte att det var deras målvaktstränare och vi skrek att det var jävligt onödigt och osportsligt, säger hon till Aftonbladet.

Gästande Luleå vann en tät och tuff match med 3-2, och bröt Modos tio matcher långa segersvit. Efter matchen kastades Modos målvaktstränaren Adam Göransson en vattenflaska in mot isen, och träffade alltså Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi, som det dock inte var någon fara med.

– Vi skulle tacka varandra och jag var fjärde spelaren i kön. Jag kände en smäll på benskyddet och skridskon. Vattenflaskan gick sönder och ramlade ner på isen. Vi upptäckte att det var deras målvaktstränare och vi skrek att det var jävligt onödigt och osportsligt. Den var full med vatten och hade kunnat träffa huvudet, säger Jokai-Szilagyi till Aftonbladet.

Adam Göransson var självkritisk efter tilltaget.

– Det var väldigt onödigt och helt oacceptabelt. Jag är väldigt ångerfull efter situationen. Vi har pratat om det internt och kommit fram till att det är inget vi står för, säger Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.