Modos målvaktstränare Adam Göransson anmäld igen. Foto: Modohockey.se

Modotränaren anmäld igen: ”Jag har inte varit i spelutrymmet”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt disciplinnämnden befann sig Modos avstängda målvaktstränare Adam Göransson i spelarutrymmet i lördagens match mellan AIK och Modo – inte tillåtet om man är avstängd och således anmäldes han. Helt felaktigt enligt Göransson själv.
– Jag trodde det var ett skämt egentligen säger Göransson till SVT Sport.

Modos målvaktstränare Adam Göransson, som också är kommunikationsansvarig för hela SDHL, har haft en hektiskt tvåveckorsperiod. Först stängdes han av tre matcher och fick böta 5 000 kronor för att ha kastat en vattenflaska mot en spelare i Luleå.

Nu har anmälts igen. Enligt domarteamet i lördagens match mellan AIK och Modo i Stockholm, ska Göransson ha befunnit sig i spelarområdet under matchen.

”Trodde det var ett skämt”

– Jag trodde det var ett skämt egentligen när Björn (Edlund, Modos sportchef) ringde mig och berättade. Det kändes ganska otroligt, säger Göransson till SVT Sport.

För du befann dig aldrig i spelarområdet?

– Det gjorde jag verkligen inte, så det är lite märkligt, fortsätter Göransson.

Anmälan var enligt honom själv kortfattad och vag.

Har skickat in motbevis: ”Vittnesmål plus video”

– Det stod att jag befann mig i spelarutrymmet mellan den första och andra perioden. Inte mycket mer.

I tisdags skickade Modo in sin förklaring med bevismaterial för Göransson.

– Den innehåller lite olika vittnesmål plus en video med ljudupptagning som spelats in under den andra periodpausen, samt bild med tidsstämpel. Det är ganska tydligt tycker jag. Nu väntar vi på att de ska komma med ett beslut.

Känner du dig motarbetad?

– Det är lite märkligt. Antingen har de tagit fel på person eller nått annat, men det är starka anklagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer