Bostons klubbshop städas under coronapandemin. Foto: TT

Fler NHL-spelare har covid-19 – totalt 26

Uppdaterad
Publicerad
15 ytterligare, och totalt 26, NHL-spelare har testats positivt för covid-19.
Samtidigt förbereder sig den nordamerikanska ishockeyligan för att genomföra Stanley Cup-slutspelet.
”Alla spelare som testat positivt har självisolerats”, skriver NHL i ett uttalande.

NHL har haft speluppehåll i snart fyra månader på grund av coronapandemin. Sedan en tid tillbaka har klubbarna börjat samla ihop sina spelare på nytt och inlett träning i olika steg.

Omstarten är sedan tre veckor tillbaka inne i den andra fasen. Klubbarna har fått öppna upp sina träningsanläggningar och spelarna har tillåtits träna i mindre grupper om maximalt sex personer.

Alla spelare som testat positivt har självisolerats

Före den andra fasen hade elva spelare testats positivt för covid-19, sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset. Under måndagen meddelade NHL att 15 ytterligare spelare har testats positivt, utan att nämna spelarnas klubbtillhörighet. Det totala antalet NHL-spelare som testats positivt för covid-19 är alltså 26.

”Alla spelare som testat positivt har självisolerats och följer rekommendationerna från CDC och Health Canada (USA:s och Kanadas hälsomyndigheter)”, skriver NHL i ett uttalande.

Senare i sommar har den nordamerikanska ishockeyligan som ambition att genomföra ett förkortat Stanley Cup-slutspel. Förlagt i två ännu oannonserade städer i Nordamerika.

Här är NHL:s plan – då drar slutspelet igång:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gary Bettman har ett stort arbete framför sig för att styra upp avslutningen av NHL-säsongen. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer