Malmö ska möta Leksand i SHL-premiären. Foto: Bildbyrån

Flygstrul försenar Malmös SHL-premiär mot Leksand

Publicerad

SHL-premiären mellan Leksands IF och Malmö Redhawks kommer inte att starta utsatt tid. Flygplansstrul gör att Malmö är kraftigt försenade – ny matchstart 18.45..

Klockan 12.00 skulle Malmös lag ha landat i Borlänge och sedan ha tagit sig vidare till Leksand för matchstart 15.15. Men så blir det inte, för 12.00 hade Malmö fortfarande inte lyft från Sturup.

Expressen skriver att det är ena motorn på planet som lagt av.

– Vi kommer inte att få lyfta om vi inte får tag på en motor. Det är tråkigt, men vad fan ska vi göra? Vi kan bara vänta och hoppas, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö Redhawks, till tidningen.

”Utgångsläget är att matchen spelas”

Förseningen innebär att matchen inte kommer att sändas i TV4, som tanken var från början. I stället kommer den att sändas i någon av C Mores kanaler. I TV4 sänds nu Frölunda-Brynäs.

”Vi har dessvärre ett flygplan som inte fungerar som det ska. Det innebär att dagens premiär inte kommer kunna starta kl. 15:15 och inte heller kommer att sändas i TV4. Exakt starttid är oklar i nuläget – vi uppdaterar löpande i våra sociala kanaler”, skriver Malmö på Twitter.

Lite senare meddelade Malmö att man planerar att lyfta 15.00, och att preliminär starttid blir 18.15.

Även SDHL-match påverkas

I Leksand var det tänkt att det skulle bli en rejäl hockeydag med först SHL-match mot Malmö, och sedan SDHL-match mot HV71. Nu kommer istället Leksand att försöka flytta damernas match.

– Damernas match som börjar 18.30 flyttas till B-hallen, säger Rickard Brasar som jobbar på Leksands kommunikationsavdelning.

Anledningen till det är att HV71 inte ska påverkas av Malmös försenade flyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer