Frölunda avgjorde i sudden Foto: Bildbyrån

Frölunda försvarade CHL-titeln

Frölunda försvarade CHL-titeln efter suddenavgörande i Göteborg. Niklas Lasu avgjorde dryga minuten in i förlängningen mot Sparta Prag i en tuff match, som slutade 4-3. ”Så jävla gött”, säger matchvinnaren till SVT Sport.

Förlängning fick avgöra den dramatiska CHL-finalen mellan Frölunda och Sparta Prag.

Det såg länge ut som att Frölunda inte skulle släppa sitt segergrepp efter att poängkungen Casey Wellman bröt sig in framför mål och satte sitt andra för kvällen, vilket innebar 3-2 en bit in i andra.

Champions Hockey League

Men Sparta Prag kom tillbaka i tredje perioden, och kunda kvittera genom Lukas Klimek när han hittade målet i slottet. Det tog matchen till förlängning, trots att tjeckerna pressade Frölunda rejält på slutet och radade upp fina chanser. De vann skotten i tredje med 16-3, vilket var talande för matchbilden.

Matchvinnaren: ”Det är så jävla gött”

Sudden avgjordes i spel tre mot tre. Och Frölunda tog kommandot direkt. De åkte runt länge i Sparta Prags zon. Och det dröjde inte längre än en och en halv minut innan Niklas Lasu skickade in segermålet.

– Det är så jävla gött. Att få avgöra inför den här publiken. Underbart, säger Lasu.

– Vi jobbar stenhårt och vi förtjänar det här.

Tunga skador och grinigt spel

CHL-finalen bjöds på fartfylld hockey. Men det var också mycket tjafs och flera tuffa dueller lagen emellan.

Nio minuter in den första perioden åkte Sparta Prag på ett matchstraff när Miroslav Forman var vårdslös med klubban och fick matchstraff och fem minuters utvisning. Patrik Carlsson, som fick ett rapp över halsen, fick ledas av isen med smärtor. Han fördes senare till sjukhus, berättar tränaren Roger Rönnberg.

I det efterföljande powerplayet var det Sparta Prag som oväntat nog chockade Frölunda genom att ta ledningen på nytt genom Petr Vrana. Men kaptenen Joel Lundqvist kunde senare i det numerära överläget styra in 2-2.

Tre Kronor-forwarden Johan Sundström fick även han kliva av efter en bentackling.