Anders Feltenmark meddelar i dag att resan till femnationsturneringen i Finland är avbokad efter Damkronornas bojkott. Foto: Bildbyrån

Förbundets pressansvarige: ”Vi har ställt in allting”

Uppdaterad
Publicerad

Både ishockeyförbund och inblandade spelare i bojkotten av Damkronorna är förtegna. Men klart är att Damkronorna inte åker till Finland och femnationsturneringen.

– Jag har precis avbokat hotell och flyg och sådant, säger ishockeyförbundets pressansvarige Anders Feltenmark.

I dag skulle Damkronorna ha samlats på Bosön för att förbereda sig inför en femnationsturnering i Finland som pågår mellan 20 och 25 augusti. I går kom emellertid beskedet att de 43 uttagna spelarna i Damkronorna är missnöjda och bojkottar landslagsspel. Grundorsaken ska vara ett missnöje kring de ersättningar som spelarna får vid landslagsspel.

När SVT Sport under torsdagen får tag på ishockeyförbundets pressansvarige Anders Feltenmark säger han att inga spelare har dykt upp.

– Allting är inställt. Jag har precis avbokat hotell och flyg och sådant, säger han till SVT Sport.

Kan ishockeyförbundet straffas för att Damkronorna inte dyker upp?

– Det får du ta med Tommy Boustedt.

SVT har sökt representanter för förbundet, spelare och förbundskapten Ylva Martinsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.