David Perron stod för två fullträffar i den andra kvartsfinalen mot Colorado. Foto: TT

Förlust för Colorado trots fullträff av Landeskog

Uppdaterad
Publicerad

Två mål av St Louis David Perron bidrog starkt till att laget kvitterade kvartsfinalserien mot Colorado. Blues vann med 4-1 när Colorado åkte på sin första förlust i slutspelet.

St Louis hade en 2-0-ledning efter att Jordan Kyrou gett gästerna ledningen och David Perron dundrat in sitt första mål för kvällen med fyra skeunder kvar av andra perioden.

Gabriel Landeskog tände sedan ett litet hopp för hemmalaget när han petade in reduceringsmålet i inledningen av den tredje perioden. Landeskog har i och med målet svarat för fyra fullträffar i slutspelet.

Men i stället för ett kvitteringsmål för Colorado utökade Perron ledningen för St Louis halvvägs in i slutperioden, hans sjunde mål i slutspelet. Blues vann matchen med 4-1 vilket betyder att Colorado inkasserat sin första förlust i årets slutspel.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

1 - 4

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

0-0, 0-2, 1-2
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18117
NHL
Colorado Avalanche,St. Louis Blues - 2021/2022
#LagSVFGM-IMMP
1
Colorado Avalanche logotypCOLColorado Avalanche
6311122-18+44
2
St. Louis Blues logotypSTLSt. Louis Blues
6131118-22-42

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.