Emma Nordin gjorde damkronornas enda mål i matchen mot Kanada. Här firar hon målet med Emmy Alasalmi och Josefine Holmgren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förlust för Damkronorna mot Kanada

Damkronorna förlorade premiärmatchen mot hemmalaget Kanada i fyrnationsturneringen i Saskatoon med 6–1.

Emma Nordin gjorde Sveriges enda mål i numerärt överläge i slutet av tredje perioden efter assist från Fanny Rask och Emmy Alasalmi.

Men innan dess hade Kanada dragit ifrån. Hemmalaget gjorde 3–0 redan i den första perioden.

Damkronorna

– Vi gick ändå ut och spelade som vi hade bestämt. Men vi blir hårt straffade i små detaljer i spelet som Kanada är skickliga att utnyttja, kommenterade nya förbundskaptenen Ylva Martinsen till Radiosporten.

Sverige kom till spel med flera debutanter, bland annat i mål. Lovisa Selander fick inleda sin karriär i Damkronorna med tuffaste tänkbara motstånd, Kanada på bortaplan. Kanada har tagit dubbla silver i de senaste VM- och OS-turneringarna.

– Det var en bra debut och hon gav oss möjligheter att hänga med i matchen. Men då räcker det inte med att göra ett mål, menade Martinsen.

Kanadensiska Mélodie Daoust gjorde två mål och en assist i matchen. Laura Stacey, Sarah Fillier, Laura Fortino, Marie-Philip Poulin gjorde ett mål var och Rebecca Johnston stod för fyra assist för det kanadensiska lagets räkning.

I den andra matchen vann USA över Finland med 5–1. Damkronorna spelar nästa match i turneringen mot Finland klockan 22.00 i kväll.