Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Videll och Marcus Krüger. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Förlust för Linus Videll i derbymötet med Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Linus Videll är tillbaka i svensk hockey efter den uppmärksammade uppbrottet med Djurgården.

Under fredagskvällen ställdes han mot sin gamla klubb i ett fullsatt derby – men det var en annan hemvändare som stal rubrikerna.

Marcus Krüger satte det matchavgörande målet – och var en klippa i box play.

Linus Videll lämnade Djurgården för KHL-laget Metallurg Magnitogorsk under uppmärksammade former i december förra året efter att han, bland annat, fråntagits lagkaptensbindeln och blivit nedskickad till juniorlaget.

Nu är han tillbaka i svensk ishockey, Södertälje SK närmare bestämt, och under fredagskvällen ställdes han mot sin tidigare klubb i ett fullsatt derby i Scaniarinken – och Videll var verkligen på spelhumör. 37-åringen slet hårt över hela isen och var framme och oroade Djurgårdens målvakt Carl Lindbom vid fler än ett tillfälle i den första perioden som SSK dominerade.

Djurgården växte dock in i matchen och drygt två minuter in i den andra perioden tystade Ludvig Rensfeldt hemmapubliken med sitt 1–0-mål.

Och värre skulle det bli. Stärkta av målet tog Djurgården över mer och mer och efter 7.11 i mittenakten kände Södertäljes tränare Magnus Bogren sig manad att ta en timeout för att försöka få ordning i leden. Den gav dock inte önskad effekt och drygt fem minuter senare styrde Marcus Krüger in 2–0-målet i powerplay, hans första mål i Hockeyallsvenskan efter nio säsonger i NHL och tre i Schweiz.

SSK hade dock inte gett upp på något sätt. I början av den tredje perioden skickade de in en viktig reducering genom Anthony Luciani och en och en halv minut senare fick de chansen att spela i numerärt överläge i fem minuter efter att Tim Söderlund, lite klantigt, dragit på sig ett matchstraff för en armbågstackling riktad mot SSK-backen Daniel Norbes huvud.

Djurgården lyckades emellertid hålla undan, mycket tack vare Marcus Krügers uppoffrande spel i box play, och vinna matchen med 4–1 efter att Alexander Ytterell dunkat in ett slagskott i spel fem mot tre med drygt fem minuter kvar och Rensfeldt satt spiken i kistan under matchens slutminut.

HockeyAllsvenskan

Södertälje SK logo

Södertälje SK

1 - 4

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 0-2, 1-2
Scaniarinken, Södertälje

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.