Linus Videll. Foto: TT

Linus Videll klar för Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Det var i december som Linus Videll och Djurgården kapade banden efter en långdragen konflikt.

Videll återvände då till Ryssland och KHL – men nu står det klart att den 37-årige forwarden ansluter till den hockeyallsvenska klubben Södertälje SK.

”Han har stått högt upp på SSK:s önskelista länge, det är en grym hockeyspelare. Jag har kikat en hel på honom sedan det blev aktuellt med en återkomst i SSK och det syns helt klart att han fortfarande håller en hög nivå”, säger sportchefen Emil Georgsson på klubbens hemsida.

Videll inledde förra säsongen i Djurgården, blev utsedd till lagkapten och sedan fråntagen kaptensbindeln. Därefter följde en turbulent tid där Videll anklagade dåvarande sportchefen Joakim Eriksson och tränaren Barry Smith för kränkande särbehandling. Saken utreddes, men enligt klubben kunde man inte belägga att någon sådan behandling förekommit.

I december beslutade därför Dif och Videll att gå skilda vägar. Videll återvände till KHL för resten av säsongen, där han spelat i flera år innan han anslöt till Djurgården, och till klubben Metallurg Magnitogorsk.

Men nu är Videll alltså tillbaka i Sverige och i Södertälje, där han spelade säsongen 06/07. Kontraktet med den hockeyallsvenska klubben är skrivet på två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.