Foto: Bildbyrån

Videll nekar – har inte begärt att bli utköpt

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens tidigare lagkapten Linus Videll har enligt Djurgården begärt att bli utköpt från klubben. På grund av en hotbild mot honom har han inte spelat sedan han anmälde klubben för ”kränkande särbehandling”. SVT har tagit del av ett mejl från Videll till vd Thomas Kraft.

Linus Videll har inte spelat sedan den 19 oktober då han petades som lagkapten och efter det anmälde han klubben för ”kränkande särbehandling”.

Efter det startade Djurgården en oberoende utredning. Rapporten slog fast att klubben som arbetsgivare inte kan klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv, men i ett uttalande beklagade Djurgården att den uppkomna situationen har påverkat spelarens välmående.

I dag gick klubben ut med att Videll begärt att bli utköpt från kontraktet som går ut säsongen 2022/2023 och att han flyttas till J20-laget. Videll själv menar att han inte har begärt att bli utköpt, men att det är det enda sättet han kan tänka sig om han ska lämna.

”Mitt svar var mot bakgrund av att du sa i fredags att du inte visste hur våra fans kommer att reagera om jag gör ett misstag och att det då kanske är bäst att jag lämnar med tanke på att jag har familj”, skriver han där och fortsätter:

”Jag kommer att infinna mig på J20-lagets träning när jag är frisk, tills dess att jag blir uttagen till a-laget igen”.

Videll menar ändå att flytten till J20-laget inte har skett i samråd med honom, vilket han menar att det står i kontraktet att det måste göra.

Djurgårdens Thomas Kraft kommenterar i ett sms till SVT Sport:

”Vi vill gärna hänvisa till våra redan officiella uttalanden. Men kort sammanfattat: Vi känner oss trygga i vår hantering som arbetsgivare. Vår information är korrekt och relevant återgiven. Våra beslut är motiverade med hänsyn till föreningens bästa”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.