Linus Videll. Foto: TT

Vidells kritik efter utredningen: ”Det vill inte Djurgården fokusera på”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Videll anmälde Djurgården för kränkande särbehandling.

Nu ber Djurgården om ursäkt när de publicerar delar av resultatet från den genomförda utredningen – men spelaren delar inte klubbens presentation av resultatet.

– Det väsentliga som framgick i utredningen är att jag blivit kränkt och utsatt för psykisk ohälsa och det vill inte Djurgården fokusera på, skriver Linus Videll till SVT.

Det var i förra veckan som Linus Videll, 36, anmälde sin egen klubb Djurgården för kränkande särbehandling. Djurgården valde då att starta en intern utredning.

Nu har klubben publicerat vad utredningen, gjord av det oberoende företaget Intenco, kommit fram till.

”Utredningen slår fast att inblandade parter beskriver situationen på ett liknande sätt, om än med något olika individuella perspektiv. Vidare bekräftas att spelaren mått dåligt till följd av kommunikationen och processen som omgärdat utnämningen av lagkaptener”, står det i pressmeddelandet släppt av klubben under fredagen.

Utredningen slår, enligt Djurgården, fast att spelaren mått dåligt men att klubben som arbetsgivare inte kan klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv.

”Vi beklagar den uppkomna situationen och att den har påverkat spelarens välmående. Vi konstaterar samtidigt att Djurgården som arbetsgivare inte klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv och att ont uppsåt eller medveten kränkande särbehandling inte föreligger.”, skriver Djurgården på sin hemsida.

Vidells kritik

Spelaren själv berättar dock för SVT att Djurgården valt att inte fokusera från det väsentliga i utredningen,

– Det väsentliga som framgick i utredningen är att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa och det vill inte Djurgården fokusera på, skriver Linus Videll till SVT Sport.

Djurgårdens VD Tomas Kraft säger till SVT att rapportens viktigaste slutsatser framgår i deras uttalande.

– Vi har förlitat oss på den oberoende utredningen. I rapporten framgår det tydligt att utredarna kan slå fast att de upplever att det inte varit något ont uppsåt eller medveten kränkning, säger Thomas Kraft.

– Vi tycker att uttalandet belyser de viktigaste slutsatserna från rapporten. Så det är inte Djurgården som har en åsikt utan vi lyfter fram det som står i rapporten, säger Thomas Kraft.

Enligt uppgifter till SVT Sport så har den senaste tidens händelse skapat splittringar i laget. Linus Videll har under den här perioden fortsatt varit i tjänst och tränade senast i dag, fredag, med laget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer