Foto: Bildbyrån

Loob: ”Det är där det har gått fel”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit turbulent i Djurgården sedan Linus Videll anmälde sin egen klubb efter att ha petats som kapten. SVT-experten Håkan Loob menar att kommunikationen har varit problemet.

– I bra relationer pratar man med varandra och inte om varandra. Det är väl där det har gått lite fel, säger han i SVT:s Hockeykväll.

Linus Videll anmälde klubben för kränkande särbehandling, något som Expressen först berättade om.

Anledningen bakom var sättet på vilket Videll blev fråntagen sin roll som kapten. Den dåvarande huvudtränaren Barry Smith hade utlovat ett annat nyförvärv, Marcus Sörensen, det uppdraget.

– Det är brist på gemensam kommunikation. Jag har varit med och bytt lagkapten flera gånger, man kan inte göra en sak på ena sidan av draperiet och en annan på den andra. Kommunikationen måste vara över hela linjen, säger Loob.

Experten välkomnar ändå att Dif har inlett en utredning.

– Inom idrott vet man att det är mycket känslor som florerar, men då man går bort från isen så handlar mycket om de två R:en – respekt och relation. I bra relationer pratar man med varandra och inte om varandra. Det är väl där det har gått lite fel, men det är bra att man gör en utredning. Där gör Djurgården helt rätt, säger han.

SVT Sport har sökt Linus Videll som inte vill kommentera. Här finns kommentar av vd Thomas Kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer