Buffalos Jonas Johansson räddar ett skott i den tredje perioden. Foto: TT

Första starten för Johansson i Buffalos bur

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Johansson fick för första gången ställa sig mellan stolparna från start, när Buffalo tog emot tabelljumbon Detroit, som inte vunnit någon av sina nio senaste matcher.

Matchen blev kanske inte någon drömstart för Johansson. Men svensken räddade 18 av 21 skott i en match som ledde till både förlängning och straffläggning, där Johansson släppte in två mål, vilket avgjorde matchen till Detroits fördel. Slutsiffrorna skrevs 4–3.

24-åringen, som tidigare spelat i Brynäs och Almtuna, har spelat mer än två säsonger i farmarligan innan han nyligen kallades upp till Buffalo, där han tidigare i veckan gjorde ett inhopp i förlustmatchen mot Colorado.

NHL-starten inleddes på sämsta möjliga vis, där Johansson tvingades släppa in det allra första skottet. Men sedan räddade han de följande 13.

– Det har varit som en berg- och dalbana, ända sedan jag blev draftad. Det här har alltid varit målet. Det är skönt att bli belönad och att vara här. Bara att ta in det och njuta av varje ögonblick, sade svensken efter det första inhoppet till Buffalo News.

Buffalo är inne i en tung period där man förlorat fem av de sex senaste matcherna. Laget tyngs av skador på flera nyckelspelare, varav många är svenska. Målvakten Linus Ullmark, backen Rasmus Dahlin och anfallaren Victor Olofsson saknades.

Johan Larsson var dock tillbaka på isen igen.

ARKIV: Här vänder Mika Zibanejad matchen för Rangers igår:

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

3 - 4

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

0-2, 0-0, 3-1, 0-0, 0-1
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 16607

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.