Oskarshamn tvingas flytta ytterligare tre matcher. Foto: TT

Fortsatt smitta i Oskarshamn – flyttar ytterligare matcher

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmitta fortsätter att ställa till det i SHL.

Nu meddelar ligan att Oskarshamn, som tillsammans med Brynäs är värst drabbat just nu, tvingas flytta veckans tre matcher.

Smålänningarna skulle den här veckan ha mött Örebro, Malmö och Leksand, men ingen av matcherna kommer att spelas som planerat.

Oskarshamn fick förra veckan två matcher uppskjutna. Lagets nästa match i det uppdaterade spelschemat är nu borta mot Rögle den 9 mars.

Brynäs har hittills fått skjuta upp tre matcher.

Kan göra om slutspelet

SHL:s sportchef Johan Hemlin sade i förra veckan till SVT Sport att man ser över om slutspelet ska ändras på grund av de uppskjutna matcherna.

– Det vi gör är att vi ansöker om möjliga formatändringar till svenska ishockeyförbundet. Det innebär att vi inom ramen för tävlingar kan göra vissa förändringar. Vi kan inte utesluta någonting just nu, och det har klubbarna blivit informerade om ett antal veckor tillbaka.

ARKIV: Tre Brynäs matcher uppskjutna (26 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.