Jakob Silfverberg tampas om positioner med Carolinas Warren Foegele i svenskens 500:e NHL-match Foto: TT Nyhetsbyrån

Silfverberg målskytt i sin 500:e match

Uppdaterad
Publicerad

Anaheims starka hemmafacit håller i sig efter nattens vinst mot Carolina med 4-2. Och som vanligt när Anaheim spelar var det gott om svenskpoäng i protokollet. Jakob Silfverberg har inlett årets NHL-säsong utmärkt och gjorde i natt mål i sin 500:e NHL-match i karriären.

Det var ett gäng hungriga ankor från Anaheim som gick ut i våldsamt tempo hemma mot Carolina i natt. Efter två perioder stod det 4-0 till hemmalaget och då hade tre svenskar hunnit göra poäng i södra Kalifornien.

29-årige Jakob Silfverberg gjorde sin 500:e NHL-match i karriär och fick fira den bedriften genom att stöta in en egen retur till 3-0 för Anaheim. Innan dess hade Rikard Rakell agerat regissör till 1-0 när drog på sig mycket bevakning från försvaret och sen släppte pucken till en friställd Adam Henrique som kunde avancera från offensiv blå och prickskjuta in 1-0 till Anaheim.

Även Hampus Lindholm hann med en assist till Carter Rowneys 4-0-mål.

Carolina kunde hämta upp till 4-2 i den andra perioden men det blev inte mer än så och ankorna från Anaheim parkerar sig på en tredjeplats i NHLs västra konferens.

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

4 - 2

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

2-0, 2-2, 0-0
Honda Center, Anaheim, CA
Publik: 14755

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.