Fredrik Forsberg jublar med Jesper Kokkonen och Christoffer Törngren efter ett av sina tre mål mot Luleå. Foto: Bildbyrån

Fredrik Forsberg Luleås skräck

För andra gången den här säsongen gjorde HV71:s Fredrik Forsberg tre mål i en match då laget besegrade Luleå med 5-1 hemma i Husqvarna Garden. Det var lagets första match där sen i slutet av oktober.

– Det är grymt kul att få utdelning. Speciellt när man får vinna matchen, sa Fredrik Forsberg till Cmore.

Första perioden var jämn och ganska tillknäppt. Luleå låg på bra i powerplay men HV klarade ut det och Christoffer Törngren hittade, i ett två mot ett-läge, Fredrik Forsberg som elegant lyfte in ledningsmålet.

Fredrik Forsberg utökade HV71:s ledning i powerplay tidigt i den andra perioden genom ett rappt slagskott förbi David Rautio. Liksom i första perioden hade Luleå chans i powerplay, då man etablerade ett bra tryck, dock utan att få in pucken.

Tre snabba

När klockan passerat halva matchen ramlade det in tre mål på mindre än två minuter. Oskar Olausson satte 3-0 Fredrik Forsberg gjorde sitt tredje mål för kvällen för 4-0 innan Linus Klasen tröstmålade.

I den tredje perioden höll hemmalaget undan utan att ge Luleå någon chans att göra matchen spännande. Mot slutet placerade Johannes Kinnvall  in 5-1 i krysset i numerärt överläge.

KLIPP: HV71 tror att de kvitterat – men målet döms bort (21 november 2020)