Efter ett års paus är Sofia Reideborn klar för Göteborg HC. Foto: Bildbyrån

Frispråkiga Reideborn klar för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha tagit en paus från SDHL förra säsongen har frispråkiga målvakten Sofia Reideborn skrivit på för Göteborg HC.

– Jag tycker bara att det ska bli skitkul att spela – vad alla andra känner det skiter jag i, säger Sofia Reideborn till GP.

Hon lämnade SDHL-laget SDE efter att ha uppmärksammat de många kärleksrelationerna inom sin egen klubb SDE i ett sommaprat förra året arrangerat av SDHL.

– Det är svårt att prestera på en rink tillsammans när man inte tycker om varandra och det känns som att ens medspelare är motspelare, sade hon för ett år sedan till SVT Sport.

Men nu laddar 22-åringen om i Göteborg HC. Klubben glädjer sig åt att få en högklassig målvakt men ser även människan.

”Vi vet att hon har ögonen på sig”

– Vi vet att hon har ögonen på sig. Hon och vi är överens om att hon måste kunna säga vad hon känner och hon tycker. Att hon i vissa kretsar stämplats som homofob – det stämmer ju inte alls, utifrån de resonemang vi haft. Utan Sofia har en human grundsyn, säger ordföranden Jan Mellgren till GP.

Reideborn vill fortsätta att förmedla sina åsikter när hon nu återvänder till SDHL.

– Det är ju att alla ska tycka lika kring huruvida man ska ha lön, och relationer, allt sånt där. Det har varit mycket rättigheter, inte så mycket skyldigheter. Och där får man inte så mycket ha ett annat tänk, som jag då, att man ska visa först och få sen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.