Frölunda till semifinal efter Genoways dubbel

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda slog Malmö med 4-1 och gick till SM-semifinal efter just 4-1 i matchserien. Men segerglädjen grusades av en otäck skada på Pathrik Westerholm.

– Det sätter saker och ting i perspektiv, säger Chay Genoway till TT

– Vi lärde oss från i fjol att bli lite rappare och skarpare som lag och kom rakare mot mål. Det var en nyckelvinst senast och det kunde ha stått 2-2 inför i dag. Det var tufft, säger kaptenen Joel Lundqvist till C More.

Malmö tog ut målvakten Oscar Alsenfelt i slutminuterna och skapade tryck men inte spänning eftersom laget behövde göra två mål för att få till en förlängning. I stället tryckte sig Max Friberg fram och gjorde 4-1 i tom kasse med fem sekunder kvar.

När Chay Genoway krutade in 3-1 i slutet av den andra perioden fick han en stående ovation av publiken i Frölundaborg när Scandinavium ställs i ordning för hästsport.

Malmöspelarna var tillbakatryckta och kom inte ur egen zon. Det såg ut som om Frölunda spelade i powerplay när pucken spelades fram till Genoway som sköt från vänstersidan, hans andra mål för dagen.

Otäck skada på Westerholm

Frölunda har nu en vecka på sig att förbereda sig för semifinalen, där motståndaren ännu inte är klar.

Göteborgslaget får dock troligen klara sig utan Pathrik Westerholm när slutspelet fortsätter. Frölundacentern föll extremt oturligt i slutperioden och for med hög fart in i sargen med ena benet före. Westerholm såg ut att ha mycket ont i vänsterbenet och fick föras av isen på bår.

– Det var tufft. Det sätter saker och ting i perspektiv. Vi hoppas att han är tillbaka till semifinalen, men det såg väl tyvärr inte så bra ut, säger Chay Genoway till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.