Malmötränaren rasande: ”Fruktansvärt dåligt behandlade”. Foto: Bildbyrån

Malmötränaren: ”Fruktansvärt dåligt behandlade”

Uppdaterad
Publicerad

Malmös tränare Peter Andersson var allt annat än nöjd efter 3-5-förlusten mot Frölunda i den fjärde matchen lagen emellan.

Framförallt riktade han kritik mot domarna och hur de agerade efter en tackling från Simon Hjalmarsson på Emil Sylvegård.

– Det känns sjukt jävla dåligt, den är solklar, det är för dåligt att de missar den. Det får inte hända. Vi blir fruktansvärt dåligt behandlade, säger Peter Andersson till C More.

Situationen som fick Peter Andersson att se rött kom till i slutet av den tredje perioden. Frölundas forward Simon Hjalmarsson fullföljde in i en tackling bakom mål mot Emil Sylvegård. Tacklingen träffade Sylvegård i huvudet och resulterade i att han blev groggy.

Domarna valde att ge Hjalmarsson två minuter för charging.

Jag måste fullfölja där, jag kan inte bromsa i det läget. Han säger att jag träffar i huvudet men jag kan inte göra något, säger Simon Hjalmarsson i C More.

”Kan vi lämna in en protest”

Peter Andersson höll inte med.

– Det känns sjukt jävla dåligt, den är solklar, det är för dåligt att de missar den. Det får inte hända. Vi blir fruktansvärt dåligt behandlade, för jävligt, säger han efteråt.

Han fortsätter:

– Domaren säger: ”Vi ser ingenting”. Och det är Hjalmarsson också. Han åkte på Alsenfelt (Malmös målvakt) också. Och sen avgjorde han, jag vet inte vad vi ska göra. Kan vi lämna in en protest?

Efter matchen så erkänner domaren att det borde ha blivit ett hårdare straff för Hjalmarsson.

– Det är fullkomligt skit. Man mår pissdåligt. Det skulle varit fem minuter, säger domaren Mikael Holm till Kvällsposten.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

3 - 5

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-2, 2-1, 1-2
Malmö Arena, Malmö
Publik: 9713

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.