Foto: Bildbyrån

Oskarshamn vann nytt förlängnings­drama i SHL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Smålandsklubben IK Oskarshamn har aldrig varit så nära avancemang till landets högsta serienivå. 3–2-segern över Timrå betyder 1–1 i matchserien som avgör i bäst av sju.

– Det är grymt. Det var vår tur att dra det längsta strået, säger matchhjälten Jonas Engström till C More.

Just Engström satte både 2–1 under ordinarie matchtid och matchavgörande 3–2 i förlängningen med ett perfekt avslut i bortre krysset. Att få taket att lyfta två gånger om i hemmaarenan är få förunnat.

– Det blev en bra fredagskväll det här, säger Oskarshamn lagkapten

 Jonas Engström till C More.

I första SHL-kvalmatchen i onsdags kvitterade Timrå med 13 sekunder kvar av ordinarie speltid – bara för att på fredagen kvittera med 39 sekunder kvar. Timråstjärnan Anton Wedin hade turen på sin sida när han kastade in en puck som studsade in via benet på en Oskarshamnsförsvarare.

Oskarshamnstränaren Håkan Åhlund trodde inte sina ögon medan den stora, tillresta Timråklacken firade stort.

Men hemmapubliken i den småländska småstaden skullle alltså få skratta sist.

Otäck skada när Salmonsson tappade balansen

I match ett såg Timrås Johannes Salmonsson till att bli matchvinnare efter 82 spelade minuter. I kvällens drabbning tvingades Uppsalasonen dock lämna matchen i andra perioden då han på eget bevåg, med pucken vid bladet, föll till isen och olyckligt träffades i huvudet av Isak Pantzares knä.

De efterföljande scenerna på isen var fina att se mitt i skadeeländet. Två Oskarshamnsspelare hämtade en bår och efter drygt fyra minuter kunde Salmonsson hjälpas upp på båren och bäras av isen av sina lagkamrater i Timrå.

Foto: Bildbyrån

Klubben bekräftar för SVT Sport att Salmonsson är förd till sjukhuset i Kalmar, utan att ha mer uppgifter om hans status.

Uppdatering lördag 08.50

Under lördagsmorgonen kom så bekräftelsen på att forwarden fått en hjärnskakning.

– ”Salle” fick en hjärnskakning men mår bra, säger Timrå IK:s lagläkare Johnny Karlsson, säger Timrå IK:s lagläkare Johnny Karlsson till Sundsvalls Tidning.

Ställningen är nu 1–1. De två matchserierna som utgör kvalet till SHL avgörs i bäst av sju matcher. I den andra matchserien leder Leksand över Mora med 1–0.

Kval till SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

3 - 2

Timrå IK logo

Timrå IK

0-0, 1-0, 1-2, 1-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 3275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.