Oskarshamn ställs mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn vidare efter jättetabbe

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn stod för en fantastisk insats i det avgörande bortamötet med AIK på ett fullsatt Hovet. I laget fanns många hjältar men John Dahlströms två mål på AIK:s målvakt Johannes Jönsson, som hade en tung kväll, stack ut.

I Oskarshamns mål storspelade i sin tur Christoffer Rifalk i 4-1-segern.

Nu väntar kvalfinal mot SHL-jumbon Timrå.

John Dahlströms kväll på Hovet kommer att utmärka sig i historieböckerna. 21-åringen gjorde både 2-0 och matchavgörande 3-0 borta mot AIK och fullbordade ett stort antiklimax för hemmasupportrarna på Hovet i den femte och avgörande matchen i den hockeyallsvenskan finalen.

– Inte ofta man får spela sådana här matcher, det vill alla göra, det är bara att njuta, säger John Dahlström till C More.

Tränaren i Oskarshamn, Håkan Åhlund, var nöjd men samlad efter segern.

”Svårt att sätta ord på det här”

– Jag gläds med killarna. Vi har en oerhörd moral och vi har Rifalk (Christoffer). Man blir rörd. Det är detta vi gått för senaste veckan, säger han direkt efter matchen.

Oskarshamn fick också en drömstart i matchen. I början av den andra perioden skickade Filiph Engsund ett till synes ofarligt skott mot Johannes Jönsson, men en liten styrning senare låg pucken bakom Jönsson.

I IKO-målet stod i sin tur Christoffer Rifalk för en helt avgörande insats.

”Inte studsarna med oss”

– Jag har svårt att sätta ord på det här, säger Rifalk själv efter matchen.

AIK:s tränare Tomas Mitell var besviken efteråt.

– Vi är oeffektiva. Vi har inte studsarna med oss och har svårt att skapa lägen, säger Mitell efter matchen.

För Oskarshamn väntar nu kvalfinal i bäst av sju matcher mot SHL-jumbon Timrå. Ett steg kvar för smålänningarna laget för att nå högsta serien för första gången i klubbens historia.

Allsvenskan

AIK IF logo

AIK IF

1 - 4

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

0-0, 0-2, 1-2
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.