SHL har sagt jag till serieutredningen. Foto: Bildbyrån

Ligan vill ha en direktplats till SHL

Uppdaterad
Publicerad
Hockeyallsvenskan gillar inte Svenska ishockeyförbundets serieutredning.
Ligan har sedan tidigare skickat in ett remissyttrande till förbundet, och nu väljer organisationen att tydliggöra tankarna om hur seriesystemet ska se ut.

I korta drag handlar det om att ”nuvarande två platser till SHL ska behållas där en plats är garanterad och den andra avgörs genom en kvalserie”, skriver organisationen i ett förtydligande av remissen som tidigare har skickats in till Svenska ishockeyförbundet.

Dessutom vill hockeyallsvenskan att kvalet till SHL ska spelas klart innan SM-finalerna; ”Så att kampen om SM-guldet får stå ensamt i rampljuset.

Enligt ligan ska förslagen bland annat resultera i utökade rörlighet, bättre ekonomiska förutsättningar och att hockeyn ”lever och engagerar över hela landet”.

Det var i slutet av november som ensamutredaren Ola Lundberg lade fram sitt förslag för hur framtidens seriesystem för SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan kan se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer