AIK:s Garry Nunn blev stor hjälte i första matchen mot Oskarshamn efter sitt hattrick. Foto: Bildbyrån

Fördel AIK i hockeyallsvenska finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det är fördel AIK i det hockeyallsvenska kvalet efter att de krossat Oskarshamn med 5-1 i det första mötet.

Stor segerorganisatör blev Garry Nunn som gjorde ett hattrick i den andra perioden.

– Det är fantastiskt att spela framför den här publiken, säger Nunn till C More.

Ettan AIK mötte tvåan Oskarshamn i det första mötet i den hockeyallsvenska finalen. Och precis som i säsongens tidigare fyra matcher lagen emellan blev det hemmaseger, framför en ljudlig AIK-publik.

– Puckarna går in nu, så det är bara att skjuta. Det är lätt att steppa upp i de här matcherna och vi har den bästa hemmapubliken i serien, den betyder så mycket, sade Nunn till C More.

Eter en mållös första period exploderade formligen AIK i den andra.

Redan innan fyra minuter hade gått av perioden hade AIK:s Garry Nunn gjort två mål. Efter att Sam Marklund drygat ut till 3-0 fyllde Nunn på med sitt tredje för kvällen. Innan perioden var slut hade även Eric Castonguay gjort 5-0 till hemmalaget.

Joakim Thelins tröstmål efter knappt nio minuters spel var Oskarshamns enda tröst.

– Vi försöker ta det match för match. Vi kommer att njuta av det i 20 minuter, men i morgon fokuserar vi på nästa match.

Nästa match spelas i Oskarshamn på onsdag. Vinnaren i finalmötet, som avgörs i bäst av fem, ställs mot Timrå som kvalar från SHL.

Allsvenskan

AIK IF logo

AIK IF

5 - 1

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

0-0, 5-0, 0-1
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.