Växjös Shinnimin stängs av i tre matcher

Uppdaterad
Publicerad

Växjös Brendan Shinnimin stängs av – igen. Det var i kvartsfinalen mot Luleå i torsdags som Shinnimin delade ut dubbla crosscheckingar som inte resulterade i någon utvisning under matchen. Shinnimin anmäldes dock efter match och på fredagen kom domen.

Brendan Shinnimin stängs alltså av i tre matcher, och missar resten av kvartsfinalserien mot Luleå. Så här skriver disciplinnämnden i sitt beslut:

”Med fyra minuter kvar av den andra perioden av gårdagens möte mellan Växjö och Luleå hade gästernas Johan Forsberg pucken i offensivt sarghörn. Forsberg uppvaktades av två Växjöspelare, tappade balansen och blev knästående på isen med pucken liggande under sig. Växjöspelaren crosscheckade då Forsberg i nacken med en kraftfull rörelse.”

Växjö får nu klara sig utan Shinnimin som gjorde två mål och en assist när Växjö under torsdagskvällen besegrade Luleå och reducerade till underläge 1–3 i matcher i SM-kvartsfinalen.

Shinnimin stängdes nyligen av två matcher efter att ha visat långfingret mot motståndarklacken.

– Jag kommenterar inte disciplinärenden, säger Växjös tränare Sam Hallam till Expressen. Men tråkigast är det nog för Luleåpubliken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.