Simon Hjalmarsson stängs av. Foto: Bildbyrån

Simon Hjalmarsson stängs av – kvartsfinalserien ut

Uppdaterad
Publicerad

Simon Hjalmarssons tackling på Emil Sylvegård i gårdagens kvartsfinalmöte rörde upp heta känslor i Malmölägret. Argast av dem alla var tränaren Peter Andersson.

Nu har Hjalmarsson stängts av i tre matcher.

Malmötränaren Peter Andersson var arg på allt och alla efter gårdagens 3-5-förlust mot Frölunda.

Argast var han nog på Roger Rönnberg och framförallt Simon Hjalmarsson.

På presskonferensen riktade han hård kritik mot domarna och hur de agerade efter en tackling från Hjalmarsson på Emil Sylvegård vid ställning 3-3 i den tredje perioden.

– Googlar du hjärnskakning kommer ditt, Joels och Hjalmarssons ansikten upp. Det var likadant förra matchen och nu händer det igen. Och ingen av domarna ser det. Det är också beklagligt. Det ska vara en solklar femma. Fem minuters power play för oss när det står 3-3 i matchen, sa Andersson i riktning mot Roger Rönnberg.

Han fortsatte:

– Tyvärr får vi inte det och det är klart att luften går ur oss. Jag tycker vi är sjukt orättvist behandlade. Och det är INTE okej. 9 000 ser vad som händer på jumbotronen. Jag förstår inte. Jag kan inte förstå. Det är en solklar huvudtackling. Han kommer bli avstängd.

Tre matcher

Nu har Hjalmarssons dom fallit.

”Efter 7.23 i tredje perioden kämpar Malmöspelaren Emil Sylvegård och Samuel Fagemo i Frölunda om pucken och kommer från långsidan och åker ner i rundeln. Frölundaspelaren Simon Hjalmarsson kommer in som tredje man och tacklar Sylvegård i huvudet. Sylvegård har ingen möjlighet att skydda sig mot tacklingen”, skriver SHL i sin dom.

Forwarden stängs av tre matcher och får böta 23 750 kronor. Därmed missar han resterande delen av kvartsfinalserien mot Malmö. Frölunda leder med 3-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.