Foto: Bildbyrån

Frölunda ber fansen om hjälp med nya loggan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i höstas meddelade Frölunda att indianen ska plockas bort från klubbmärket. Nu ber ishockeylaget fansen om hjälp med att ta fram en ny logga – men det måste gå fort.

”Dörren är öppen, låt fantasin flöda och var med att ta fram världens bästa symbol på världens kortaste tid”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

2015 blev Frölunda HC anmält till Diskrimineringsombudsmannen eftersom loggan och tilläggsnamnet ”Indians” ansågs vara kränkande.

Frågan, som varit en vattendelare, fick nyligen nytt liv när flera idrottslag världen över tog bort symboler som kan upplevas som kränkande.

I mitten på september meddelade Frölundas styrelse att ”Indians” plockas bort och att logotypen byts ut. En ny logga ska vara på plats till säsongen 2021/2022.

Nu hoppas klubben att fansen vill hjälpa till att designa det nya klubbmärket – Frölundas femte i ordningen. Men det måste gå fort – deadline är redan 4 november.

– Det kan ju komma in något som är ett alldeles enastående bra förslag, säger klubbens ordförande Mats Grauers till GP.

– Vi kommer att vara öppna för att hitta det bästa alternativet – oaktat var det kommer ifrån.

KLIPP: Frölunda byter logga – skrotar indianen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.