Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sveriges tre mål mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Frölunda-duon visade vägen när Tre Kronor besegrade Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Premiär i Swiss Hockey Games.

Då visade Frölunda-duon Malte Strömwall och Henrik Tömmernes vägen när Tre Kronor besegrade Schweiz med 4–2.

– Vi fick kämpa i uppförsbacke i 40 minuter, säger Sam Hallam i Viaplays sändning.

Efter Karjala Cup som blandade och gav så var det dags för Tre Kronor att fortsätta Euro Hockey Tour i ”Swiss Hockey Games” under torsdagskvällen.

Schweiz stod för motståndet, som Sverige besegrade med 4–3 i Karjala Cup, och Tre Kronor inledde lovande. Efter en mållös första kvart lossnade det i slutet av den första perioden.

Frölunda-spelarna levererade

Först placerade Malte Strömwall in 1–0 mellan benen på Leonardo Genoni, framspelade av lagkamraten i Frölunda Christian Folin. Minuten senare var det dags för nästa Frölunda-spelare att presentera sig. Henrik Tömmernes, utökade till 2–0 innan den första perioden var slut.

Schweiz reducerade i mitten av den andra perioden, sedan var det dags för Strömwall igen. Tidigt i tredje höll sig högerforwarden framme på nytt och satte 3–1.

”Vi fick kämpa i uppförsbacke”

Schweiz reducerade på nytt innan Lucas Wallmark fastställde slutresultatet 4–2 i tom målbur.

– Jag tycker vi startar matchen på ett väldigt bra sätt. Sedan blev det en match där vi fick kämpa i uppförsbacke i 40 minuter men vi lyckades reda ut det, säger förbundskapten Sam Hallam efter matchen i Viaplays sändning.

Landskamp

Schweiz logo

Schweiz

2 - 3

Sverige logo

Sverige

0-0, 1-2, 1-1
Falun
Publik: 76

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.