Se Thea Johanssons läckra solomål Foto: SVT/Bildbyrån

Sverige inledde hemmaturneringen med seger

Sverige vann premiären i hemmaturneringen i Falun med 3-2. Thea Johansson, 21, stod för en snygg soloprestation vid det avgörande målet.

– Vilket mål hon gör, säger SVT:s kommentator Dusan Umicevic.

Sverige inledde femnationsturneringen med att vinna med 3-2 mot Tyskland.

Man tog ledningen genom en läcker backhand av Hanna Thuvik innan Lova Blom fyllde på till 2-0.

Tyskland reducerade sedan innan Thea Johansson klev fram med en minut kvar av andra perioden.

Den 21-åriga forwarden, som spelar för Mercyhurst University i USA, snodde åt sig pucken i numerärt underläge och stod för ett snygg solomål.

– Det här ser vi faktiskt inte jätteofta. Frilägesvarianter där man har den här kylan. Men Thea har det, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

Nästa match i femnationsturneringen i Falun är mot Schweiz imorgon torsdag.

SVT sänder Sveriges matcher från Euro Hockey Tour.