Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Johansson sågar egna laget efter överkörningen Foto: Bildbyrån

Frölunda krossade Färjestad – kvitterade matchserien

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad ledde kvartsfinalserien inför torsdagens rivalmöte.

Men i kväll fick Frölunda allt att stämma.

Göteborgslaget vann med hela 5–0, och nu står det 2–2 i matcher.

– Det var ett magplask, säger Linus Johansson till SVT Sport.

Patrik Carlsson gav Frölunda ledningen i den första perioden. Och i mittperioden kunde Filip Johansson och Mats Rosseli Olsen utöka till 2–0 och 3–0 mot Färjestad.

– Vi hade en dålig approach. Vi trodde vi skulle göra något som vi inte är så bra på. Det var ett magplask och det är tufft med 0–2 i röven och sedan försöka göra något bra av det, säger Linus Johansson till SVT Sport.

Missade straff

Och bättre skulle det bli för Frölunda i den tredje perioden. Loui Eriksson skickade in 4–0 och drygt tre minuter senare gjorde även Filip Hasa mål för hemmalaget.

Frölunda fick dessutom chansen att sätta dit sexan via en straff, men Anthony Greco fick inte hål på Dennis Hildeby.

I och med kvällens resultat står det 2–2 i matcher i kvartsfinalserien mellan lagen. Nästa match spelas i Karlstad på lördag.

– De vinner fullständigt rättvist. Jag tycker vi är omständiga. Det blir saker som vi inte har gjort så mycket under säsongen. Varför vet jag inte riktigt, säger Linus Johansson.

I Frölunda var det betydligt mer muntert efter matchen.

– Publiken blir som en extra spelare. De bär oss. När vi spelar som vi gör blir det jobbigt att vara motståndarlag i Scandinavium, säger Filip Johansson.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

5 - 0

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 2-0, 2-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.