Nicklas Lasus Frölunda förlorade mot Lukas Cingels Mountfield. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Frölunda är regerande mästare i CHL.

Men de har fått en mardrömsstart på den nya säsongen.

I dag kom deras andra raka förlust.

– De förlorar rättvist, säger Jonas Andersson.

Frölunda har varit något av specialister på spel i CHL. De har vunnit tre av de fyra senaste säsongerna, och har bara missat final en gång sedan starten 2014-15.

Men de har inte fått någon vidare start på säsongen 2019-20.

Första bortasegern för Mountfield

I förrgår förlorade de premiären hemma mot Graz på straffar, och i dag kom den andra raka förlusten.

Trots att 3 895 åskådare (rekordmånga för en CHL-gruppspelsmatch i Göteborg) hade tagit sig till Frölundaborg så blev det förlust med 2–3 mot tjeckiska Mountfield, som aldrig tidigare vunnit en bortamatch i CHL.

”Funkar inte”

Frölunda hade långa stunder mycket puck. Men det var inte förrän i matchens absoluta slutskede som de skapade chanser på allvar.

SVT Sports expert Jonas Andersson var inte imponerad av Frölundas spel.

– Spelet funkar inte som det ska. Det är en sak att förlora matcher när du spelar bra, men de här sex perioderna... Det har inte varit strålande ishockey. Bitvis bra, men alldeles för långa perioder där Frölunda blir för omständliga och där det tar för lång tid, där backarna inte ansvarar för pucken, sade han, och avslutade:

– De förlorar rättvist.

I och med de två inledande förlusterna ligger Frölunda sist i gruppen efter två spelade matcher.