Max Wärn visade vägen för HV71. Foto: Bildbyrån.

Wärn stal showen i rafflande match

Tre mål i power play och ett hattrick av Jan Mursak såg ut att räcka för Frölunda.

Efter en dubbel av Max Wärn stod dock HV71 som segrare med 5-4.

12 044 åskådare bänkade sig på ett slutsålt Scandinavium och fick se en sprakande inledning av mötet mellan Frölunda och HV71.

Lagen stångades friskt i ett högt tempo och det var gästerna som tog ledningen genom ett dragskott av Erik Brännström.

Mursak glänste

Jan Mursak var dock på spelhumör och kvitterade två gånger om, andra gången efter att Viktor Ejdsell satt gästerna i förarsätet igen.

– Det har varit en rolig period med mycket fart, mycket chanser och bra publik. Nu gäller det att vi fortsätter göra de små sakerna rätt, sa Mursak till C More i paus.

När andra perioden drog i gång svarade David Ullström för ett drömmål. Han gled in från högerkanten, höll i, rundade målvakten och la in pucken i nät.

Frölunda kom dock tillbaka genom skottglade Victor Olofsson, som slog till med ett direktskott och noterades för sitt 25:e mål för säsongen – det 14:e i power play.

Wärn stal showen

Just power play såg ut att bana väg för hemmaseger. Mursak pricksköt in sitt hattrick, tillika Frölundas tredje mål i numerärt överläge, och verkade bli matchhjälte.

Då klev Max Wärn in i handlingen. Först bröt han in från kanten och satte pucken mellan benen på Johan Gustafsson med 6.08 kvar på klockan.

Framme i förlängning hade både Mursak och Rasmus Dahlin bud på mål, men Wärn serverades ett friläge, satte 5-4 och såg till att HV71 tog hem extrapoängen.

– Det viktigaste var att vi klev fram i slutet av tredje och att vi tar poängen här i förlängningen. Arenan är full av HV-supportrar och de sjunger fortfarande. Det är otroligt fint att spela såhär, säger Wärn till C More efter slutsignalen.