Frölunda klart för SM-semifinal efter förlängningsrysare mot Leksand

Den avgörande kvartsfinalen mellan Frölunda och Leksand slutade med en förlängningsrysare.

Väl där sänkte Mikael Ruohomaa sitt tidigare lag med 3–2-målet.

– Det känns overkligt, säger matchvinnaren till SVT Sport.

Den sjunde och avgörande kvartsfinalen mellan Frölunda och Leksand var mållös efter den första perioden.

Efter två spelade perioder var det fortsatt likaläge i matchen – men då hade båda lagen gjort varsitt mål.

Jere Innala gjorde 1–0 i powerplay, då Leksands Carter Ashton blivit utvisad för tripping.

Men ledningen blev inte långvarig. Lukas Vejdemo tryckte in kvitteringen från nära håll efter att pucken studsat via sargen och in framför mål.

Nära att avgöra

Med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid kunde Erik Thorell lirka in 2–1 till hemmalaget efter en vass soloprestation.

Mycket talade då för Frölunda-seger men målet sänkte inte Leksand. Tre minuter senare skickade nämligen Olle Alsing in 2–2 efter ett fint förarbete av Oskar Lang.

Frölunda var en ribbträff från att avgöra i slutsekunderna, men matchen gick vidare till förlängning.

Sänkte sitt gamla lag

Väl där drog Frölunda det längsta strået genom ett avgörande av Mikael Ruohomaa, som spelade i Leksand mellan 2021-2023.

– Fantastiskt. Det känns overkligt. Jag är väldigt glad men det är en lättnad också. Vårt lag var inte redo för att ta semester än, säger Ruohomaa till SVT Sport och fortsätter:

– Jag måste erkänna att det var väldigt känslosamt. Jag mötte många av mina bästa vänner, som alltid kommer vara mina vänner. De var så bra i den här matchserien.

För Frölundas del väntar nu semifinal mot Skellefteå, där första matchen spelas på lördag.

– Skönt att vi kunde hamna på rätt sida. Det är jäkligt gött, säger Max Friberg.