David Printz gjorde sitt första mål på nio år i SHL. Foto: TT

Frölunda körde över Skellefteå

Frölunda gick på knock i hemmamatchen mot Skellefteå. Efter andra perioden ledde Frölunda med hela 6-0.

– Vi är på väg mot tidernas förnedring, sa C Mores expert Petter Rönnqvist.

Skellefteå hade en riktigt tuff eftermiddag i Scandinavium. Frölunda körde över Skellefteå helt och hållet.

Hemmalaget tog ledningen redan efter fyra minuters spel genom Anders Grönlund. Linus Nässén gjorde 2-0 och några minuter senare utökade Brandon Gormley ledningen till 3-0 i powerplay med ett stenhårt skott från blålinjen.

Sen fick ett fullsatt Scandinavium se backen David Printz sätta 4-0 bakom Mantas Armalis. Det var den defensive backens första mål på nio år i SHL. Bortalaget tog en timeout men det hjälpte föga. Ponthus Westerholm var på hugget och tryckte in 5-0 från nära håll.

Bara två minuter in i andra perioden kom 6-0 genom Simon Hjalmarsson.

– Vi är på väg mot tidernas förnedring, sa C Mores expert, Petter Rönnqvist.

I den tredje perioden gjorde Skellefteå ett tröstmål genom Joakim Lindström satte 6-1. Men Frölunda gav en snabb replik på reduceringen. Joel Mustonen bröt in från kanten och satte 7-1 bakom Mantas Armalis bara 18 sekunder efter reduceringen.