Morajubel och Skellefteådepp. Foto: Bildbyrån

Skellefteå föll ihop hemma mot Mora

Uppdaterad
Publicerad

Formstarkast i serien och på jakt på en säker slutspelsplats. Då tappade Skellefteå allt. En 3–0-ledning inför sista perioden förvandlades till en förlust med 4–3, sedan Mora avgjort i förlängningen.

– Det är för svagt givetvis, 3-0 på hemmaplan får man inte tappa, säger en besviken Tommy Samuelsson, tränare i Skellefteå, till C More.

– Vi släpper lite på garden och tar några onödiga utvisningar på slutet.

Annars såg flytet till en början ut att hålla i sig för västerbottningarna, Jonathan Pudas drog in 1–0 med en sekund kvar av den första perioden, Emil Djuse visade att landslagsformen håller i sig och satte 2–0 i mitten på andra.

När Oscar Möller, som dessförinnan haft ett skott i ribban, tryckte in trean innan mittperioden var slut kändes hemmasegern säker.

Första segern sedan 2006

Men Mora, som inte vunnit i Skellefteå sedan 2006, ville annat. Laget vann skotten i sista med 20–8 och med 19 sekunder kvar, i lagets andra raka powerplay, kunde Spencer Abbott trycka in kvitteringen.

Att Mora sedan skulle vinna i förlängning kändes förutbestämt, Matt Bailey bröt ett hemmaanfall i egen zon, satte fart över hela planen och hängde upp pucken bakom en i övrigt storspelande Mantas Armalis i Skellefteå-kassen.

– En stor seger för oss, konstaterar Bailey till C More.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 4

Mora IK logo

Mora IK

1-0, 2-0, 0-3, 0-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 3889

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.