Ted Brithén jublar efter att ha gjort 2-4 mot LHC Foto: Bildbyrån

Rögle vann efter stark andraperiod

Rögle tog tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats när Linköping besegrades med 4-3. Och det var en snabb vändning i den andra perioden som låg som grund för segern.

Efter att ha fått med sig 1-0 efter första perioden så kunde Linköping utöka ledningen till 2-0 tidigt i den andra perioden. Men glädjen skulle bli kortvarig, Rögle pressade på rejält och när tolv minuter var spelade i den andra perioden så var ställningen istället 2-3.

I den tredje perioden var det Linköping som tryckte på för att utjämna matchen, men det var istället Rögle som kunde sätta 2-4 när Ted Brithén gjorde mål på en spelvändning. Målet innebar poäng i sju raka matcher för röglespelaren.

I och med segern gick Rögle nu upp på samma poäng som Linköping i tabellen, men ligger fortfarande efter på grund av sämre målskillnad.