Frölunda slog till mot Leksand i kvällens svenskmöte i CHL.

Inför den avgörande kvartsfinalen leder nu Frölunda med 5-2.

– Det var en jämn match, så det var skönt att vi fick in några puckar i tredje, säger Elmer Söderblom till SVT Sport.

Leksand tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut österrikiska Klagenfurt. Frölunda besegrade tyska Mannheim i sin åttondel.

Ikväll möttes de i den första av två kvartsfinaler i Champions Hockey League. Och det blev en fartfylld första period.

Leksand slog till i första perioden när Max Veronneau gjorde 1-0-målet. Men Frölunda hämtade upp underläget mindre än minuten senare via Patrik Carlsson och sedan satte Jens Olsson in 2-1-målet för Göteborgslaget.

17-årige Lian Bichsel gjorde 2-2 för Leksand strax därefter. Bichsel, som är uttagen i preliminärtruppen till JVM för Schweiz, gjorde sitt första mål på seniornivå.

– Det är så kul att få göra mitt första mål i en proffsliga. Vi har bra stämning i laget och gör en bra första halvlek med många chanser, säger schweizaren till SVT efter första perioden.

Tre snabba mål i tredje

Det blev en mållös andra period. Men i tredje slog Frölundas Stefan Elliott till med sin backhand till 3-2. På kort tid kom sedan ytterligare två Frölundamål från Patrik Carlsson och Elmer Söderblom. 5-2 blev också slutresultatet.

– Det var en jämn match, så det var skönt att vi fick in några puckar i tredje. Men inget är avgjort än, det gäller att vara med i nästa match också, säger 5-2-målskytten Elmer Söderblom.

Nu har Frölunda en tremålsledning inför nästa veckas returmöte hemma i Göteborg.

Det tredje svenska laget i CHL-kvartsfinal, Rögle, slog Sparta Prag under tisdagen. Även den matchen slutade 5-2.

På torsdag möts Leksand och Frölunda i SHL. Den avgörande kvartsfinalen i CHL går i Göteborg 14 december.