Femte raka förlusten för Linköping

Linköping inkasserade sin femte raka förlust när de förlorade borta mot Frölunda med 4-1.

Frölunda hemmaslog Linköping med 2-1 i SHL. Frölundas back Jacob Moverare gjorde sitt första mål i SHL när han gav hemmalaget ledningen i mitten av andra perioden efter att ha slagit till med ett direktskott, utan chans för Jesper Myrenberg i LHC-målet.

Frölunda drygade ut sin ledning efter en dryg minut av den tredje perioden när lagkaptenen Joel Lundqvist fick in pucken i powerplay.

Linköping reducerade kort därefter med ett eget powerplay-mål när Jimmy Andersson sköt in pucken, efter en framspelning av Adam Brodecki och Derek Roy.

När Pathrik Westerholm sedan vispade in 3-1 med knappt tre minuter kvar var matchen avgjord.

– Det är för många spelare som åker och gömmer sig, säger LHC:s tränare Tommy Jonsson till C More.

Frölundas fjärde raka hemmaseger

Linköpings förlust var deras femte raka förlust i SHL och efter en tidig serieledning har östgötarna sjunkit till en femteplats i tabellen. För Frölunda var det däremot fjärde raka hemmasegern.

Noterbart i övrigt var Linköpings Almen Bibic åkte på en tackling i första perioden och fick lämna isen.