Sen vändning igen när Frölunda tog andra raka

Jonas Gunnarsson fick chansen i Malmökassen när Oscar Alsenfelt insjuknat. Han spikade igen i 41 minuter men kunde till slut överlistas två gånger om av Frölundaiterna.

När Malmö vann kvartsfinal 1 i måndags stod målvakten Oscar Alsenfelt för en briljant insats – men när laget återvände till Göteborg på fredagen saknades han i laguppställningen på grund av sjukdom.

Matchen första mål var märkligt då Malmös Stefan Warg drog iväg ett basckskott i ryggen på en Frölundaförsvarare framför mål – vilket plötsligt gav Johan Olofsson ett halvöppet mål han inte missade. 1-0 till Malmö.

Reserven höll tätt i två perioder

Frölundas Carl Grundström konstaterade efter andra perioden att denna tillställning så långt var betydligt mer tillknäppt än de två tidigare kvartsfinalmötena:

– Det är jämnt och ingen vill bjuda på någonting. Det är tajt där ute men det är så det ska vara.

I Alsenfelts frånvaro fick Jonas Gunnarsson chansen i Malmöburen. Och tillsammans med ett starkt försvar framför sig gjorde ingen Redhawk-sympatisör besviken – åtminstone i 41 minuter.

Frölunda kom tillbaka – igen

I onsdags vände Frölunda på steken under matchens avslutande åtta minuter. I kvartsfinal 3 visade laget återigen styrka under matchens sista tredjedel.

Ovan nämnde Grundström kvitterade i powerplay med drygt 19 minuter kvar att spela – och med sex minuter kvar fick publiken i Scandinavium jubla igen. Max Friberg blev med sitt 2–1-mål matchvinnare – då valde han att kredda Malmös burväktare.

– Alsenfelt har spelat bra tidigare och nu Gunnarsson i den här matchen så det är skönt att den gick in, säger Friberg.