Luleå knep första semifinal­segern i rysare: ”Vi äger matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda var på god väg att stjäla ännu en bortamatch i Luleå, men hemmalaget lyckades vända till 3–1 i matchens slutskede.

Därmed reducerade Luleå semifinalserien till 2–1.

– Vi maler ner dem, vi äger matchen, säger matchvinnaren Jesper Sellgren till C More.

Jack Connolly lyckades efter många Luleåförsök få hål på Johan Mattsson när han fick Erik Gustafssons backskott på sig och pucken damp ner perfekt för att han själv skulle kunna lägga in en backhand. Kvitterat 1–1 och en hemmapublik i extas.

En nervkittlande slutperiod i ett fullsatt och sjungande Coop Norrbotten Arena nådde sedan sitt klimax när matchklockan tickat upp på 17.47. Då sköt backen Jesper Sellgren 2–1 via stolpen efter en kavalkad av Luleåskott mot Mattsson.

– Det är totalt kaos och vi har flera chanser där, men till slut hittar den upp till mig. jag försöker vara kylig och hålla i den, se var luckan finns och jag hittade lite nät där, säger 20 årige Jesper Sellgren till SVT Sport om sitt tredje slutspelsmål.

Blir det frusterat i båset när ni inte får in pucken?

Det klart, men vi känner att vi är helt dominanta. Vi trycker bara på och känner att till slut måste den gå in.

Friberg: Luleå är lite hetare

Frölunda tog en tidig ledning när Luleåspelare bjöd Max Friberg på ett två mot noll-läge. Hemmalaget forcerade plötsligt med fem spelare, men svagt passningsspel resulterade i stället i baklängesmål.

Den ettrige lille forwarden Friberg prickade distinkt in ettan intill bortre stolpen och bortaklacken fick jubla i Coop Norrbotten Arena. Men det här var alltså Luleås kväll.

– Luleå är lite hetare än oss och resultatet blir därefter till slut, säger Max Friberg till SVT Sport.

Sellgren: ”Känner att vi är bättre”

Matchserien avgörs i bäst av sju och fortsätter på lördag, då i Göteborg och Scandinavium.

Hur stor skillnad är det få 2–1 i stället för 0–3?

Klart det är jättestor skillnad, jag tror inte ens nån har vänt 0–3. Vi känner att vi är bättre och det är det vi ska ta med oss till nästa match, säger Sellgren.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-1, 0-0, 3-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.