Frölunda tog ny seger i CHL – med halvminuten kvar

Uppdaterad
Publicerad

Ny succé i CHL.

Frölunda tog en ny vinst mot tjeckiska Mladá Boleslav – efter dramatik i slutsekunderna.

En vinst som är lagets andra i turneringen.

Frölunda säkrade en ny seger i CHL, i en match där det stundtals haglade utvisningar. Tillställningen svängde en hel del fram och tillbaka, men efter ett avgörande i slutet fick de med sig en vinst mot Mlada Boleslav, som Frölunda slog i premiären av CHL med 4-1 på bortaplan.

– Det är skönt att vi får vinna i dag. Det är en svår match för oss. Mlada gör det bra, de spelar fysiskt och gör det bra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

– Tre perioder kanske vi är en puck bättre i dag. I vårt powerplay har vi tålamod.

Tungt i början

Det började med en smäll för Frölunda och den kom efter drygt tio minuters spel. Minuten tidigare blev hemmalagets Michael Spacek utvisad och det unyttjade Ondrej Najman. I ett powerplay-läge rundade han målvaktens vänstra stolpe och lade in 1-0.

Med tre minuter kvar av första perioden kom nästa mål. Den gången i nytt numerärt överläge – dock för Frölunda. Spacek och Ryan Lasch kombinerade fram till Jacob Nilsson som med ett högt och hårt skott satte kvitteringen.

Fem minuter in i den andra perioden var det dags igen. Slovenen Jan Mursak kunde, i nytt powerplay-läge, sätta Frölunda i ledning för första gången i matchen.

Det tog inte lång tid innan en ny kvittering landade. Frölunda-målvakten Matt Tomkins hade skymd sikt och mycket trafik framför sig, vilket gav Pavel Kousal chans att sätta 2-2 från tekningscirkeln.

Frälste hemmalaget

Spacek, som var utvisad i samband med bortalagets första mål, satte sedan ett nytt mål kort in i den tredje och sista perioden. Återigen en ledning för Frölunda – 3-2.

Som tidigare i matchen kom ett nytt svar. Och det var snyggt. Jan Dufek vinklade pucken bakom ryggen, förbi målburen, till Jakub Kotala som skickade in 3-3.

Det sista som hände var sedan dramatiskt. 3-2-skytten Spacek skulle göra det igen. I nytt numerärt överläge kunde han sätta det sista och avgörande målet.

Champions Hockey League

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 3

BK Mladá Boleslav logo

BK Mladá Boleslav

1-1, 1-1, 2-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.