Loui Eriksson. Foto: Bildbyrån.

Frölunda nobbade Loui Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Loui Eriksson i Frölunda.

SHL-klubben har sagt nej till veteranen.

– Vi hade bara en plats, vi gick på vad vi behövde. Sedan får folk tycka vad de tycker, säger sportchef Fredrik Sjöström till rakapuckar.com.

Värvningen av amerikanen Anthonhy Greco var Frölundas sista på forwardssidan. Därmed står det klart att det inte blir någon återkomst för NHL-veteranen Loui Eriksson med 16 NHL-säsongen bakom sig.

– Vi har satt truppen (forwards) för nu. Den är den vi går in i säsongen med. Vi kommer inte addera något, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till rakapuckar.com.

36-åringen, som lämnade Frölunda för spel i Nordamerika 2005, kunde enligt sajten tänka sig en rätt blygsam lön utan direkta krav på spel i en toppkedja. Men han ska ha nobbats innan diskussioner inletts.

Sportchef Fredrik Sjöström berättar att de vill ge unga Liam Dower Nilsson och Joel Ratkovic Berndtsson en ordentlig chans.

Eriksson har ett utgående kontrakt med Arizona och stod för 19 poäng (3+16) den gångna säsongen.

KLIPP: Efter omröstning: Här är Frölundas nya logga

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Lundqvist och de andra spelarna i Frölunda HC kommer i framtiden att få spela i matchdräkter med den nya logotypen (till vänster) på. Foto: Frölunda HC/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.